logo

ANTI AGE КРЕМА

Ја зголемува виталноста
на матичните клетки за кожата
Ја подобрува регенерацијата
на епидермисот
Промоција*
-%

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ

Гарантираме дека
производоти ќе биде достапен во текот:

*ПРОМОЦИЈАТА
ТРАЕ УШТЕ:

000130
НАРАЧАЈТЕ
4560 MKD 2280 MKD

ФАКТОРИТЕ ОД ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СТАРЕЕЊЕТО ВЛИЈААТ НА ЗАШТИТНАТА ФУНКЦИЈА НА
КОЖАТА. ПОМАЛКУ ЗАШТИТЕНА, КОЖАТА СТАНУВА ПОДЛОЖНА НА ФАКТОРИТЕ НА
СТРЕСОТ КОЈ ПОТЕКНУВА ОД ОКОЛИНАТА.
ИСХОДОТ Е СУВА КОЖА И ЗАБРЗАНО СТАРЕЕЊЕ!

Црвенило
Флеки
Проширени пори
Сува, испукана
нехидрирана
кожа на лицето
Bore
КЛИНИЧКИ ИСПИТУВАЊА
АЛПСКА РОЗА ДОКАЖАНО Е ДЕКА:
- ANTI AGE КРЕМА
Ја зголемува заштитната
улога на кожата
Ги ублажува
знаците на
стареење
Ги намалува каните,
црвенилото и
губитокот на сјај
- ANTI AGE KREMA
ЗОШТО
АЛПСКА РОЗА?
| СВОЈСТВА |

(Rhododendron ferrugineum) е зимзелена грмушка со спектакуларни цветови од роза кои растат на надморска височина од 2000 - 3000м на Швајцарските Алпи, Пиринеите и Апенините. Нејзините листови се адаптирани на ладно и суво време. Алпската роза може да живее повеќе од 100 години и да се прилагодува на разни и најтешки временски услови, трппејќи големи температурни промени, влажна и сува природа, како и високи UV зрачења.

Високата концентрација на полифенолните соединенија го штити билното ткиво од радикални напади и секакви видови на промена. Како одговор на студенилото, дехидрацијата и стресот предизвикан од смрзнување, ткивото на Алпската Роза произведува заштитен протеин – DEHYDRIN. Dehydrin-от има функција како тенок сунѓер кој ја задржаува водата во клеточната мембрана овозможувајќи на тој начин клетката да не се исуши и да ги преживувее тешките временски услови. Матичните клетки на Алпската Роза поседуваат специфичен епигенетски фактор и метаболити кои овозможуваат да се сочува функцијата на матичните клетки на кожата.

Матичните клетки за Алпската Роза поседуваат спицифичен епигенетски фактор и метаболити кои овозможуваат да се зачува функцијата на матичните клетки на кожата.

МЕХАНИЗАМ НА
ДЕЛУВАЊЕ

| PhytoCellTec™ Алпска роза |

REZULTATI STUDIJE

ПО 16 ДЕНОВИ

нанесување на препаратот Алпска роза е забележано:

 • Видливо намалување на длабочината и
  бројот на бори околу очите
 • Видливо подобрување на
  квалитетот на кожата
 • Борите се помалку видливи
 • Тенот е поблескав
 • Намалени црвенила / иритации
 • Општо подобрување
 • Заштита на кожата
 • Кожа која е помалку сколна на иритации
 • Кожа која е подобро заштитена од студ

PhytoCellTec™ Алпска Роза
Напредна биотехнологија за
култивирање на растителни матични клетки

PhytoCellTec™ од Mibelle Biochemistry
Компанијата Mibelle Biochemistry развила иновативна технологија по име PhytoCellTec™ која овозможува масовно култивирање на клетки од ретки и загрозени растителни видиви или билки кои тешко се одгледуваат. Оваа технологија е заснована на единствената тотипотенција на растителните клетки, шти значи: • Способност на секоја растителна клетка да регенириа нови органи, па дури и цело растение. • Способност на секоја растителна клетка да се дедиференцир и да стане матична клетка.

Нашата Технологија PhytoCellTec™ се ослунува на механизмот на репарација на оштетувањата кај билките: Делот од билката кој е оштетен доведува до генерирање на клаусни клетки. Ткивото кое залекува се состои од дедиференцирани клетки кои се матични клетки. Клаусните клетки се испитуваа и култивираат во суспензија. Иновативниот систем на биореактори овозможува производство на големо. Матичните клетки од Алпската Роза потоа се изложуваат на ниски температури, како би се аклиматизирале а ладно.

Делување против бори

Дејство за облажување на борите околу очите

По 16 денови нанесување

Во текот на студиите снимени се фотографии во висока разолуција со примена на софтверот VisioFace Quick®.

ПРЕД (ден 0)
ПОТОА (ден 17)

На овие фотографии, кои се сликани на бело светлина, какрактеристиките на кожата, како што се борите, црвенилото и блескаваоста на кожата се проценети од од обучени проценувачи.

-%

*ПРОМОЦИЈАТА
ТРАЕ УШТЕ:

000130
4560 MKD 2280 MKD
НАРАЈЧАЈТЕ

За ALP ROSE ANTI AGE кремата

PhytoCellTec Alp Rose е иновативна технологија основана на матичните клетки на Алпската роза, ги пренесува нејзините карактеристики на матичните клетки на кожата како би се зголемил нејзиниот одбранбен механизам од штетните радикали, временски услови и UV зрачење, како би се одржала виталноста на тите клетки. PhytoCellTec технологијата е признаена како голем технолошки напредок на еколошкото подрачје на конференцијата на Соединетите Држави за одржаниот развој во 2012-та година RIO +20.

Матичните клетки не се специјализирани. Тие можат да се трансформираат во различни типови на клетки во организмот. Тие се извор на сите клетки во телото, а способноста за регенерирање ги прави единствени во областа на медицината. Кожата го штити нашето тело од надворешната средина. За да се изврши оваа функција ефикасно, неопходна е постојана нега на епидермалните матични клетки. Меѓутоа со тек на времето, кожата погодена од постојани надворешни промени и ефектот од стареење, станува сува, осетлива, нежна и се повеќе го чуствува "товарот" на годините. Главна стратегија за зголемување на отпорноста на кожата е сочувувањето на активноста на матичните клетки на епидермисот и да се заштити од надворешните промени и влијанија. Матичните клетки од листот на Алпската роза со помош на PhytoCellTec се сочувани во нашата PURIVERA ANTI AGE крема овозможуваат да се врати, односно што подолго да се одржи функционалноста на матичните клетки на епидермисот.

Со употребување на единствената иновативна технологија ја зголемуваме виталноста на матичните клетки на епидермисот, им овозможуваме да се одржуваат во висока функционална состојба и ги штитиме овие драгоцени клетки од надворешни влијанија и стресови. Исто така оваа технологија овозможува регенерација на матичните клетки на епидермисот и со тоа го зголемува степенот на заштита на кожата. Клиничките испитувања за Алпската роза докажале способност дека со овој метод се зголемува заштитната улога на кожата, како и дека ги ублажува знаците на стареење, вклучувајќи акни, црвенило и губиток на сјајот.

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ!

Гарантираме дека
производот ќе биде достапен уште:

*ПРОМОЦИЈАТА
ТРАЕ УШТЕ:

РЕГИСТРАЦИЈА НА
НАРАЧКА
MKD 2280 MKD